Parisuhteessa meillä on hyvin monenlaisia rooleja, unelmia, uskomuksia, toiveita ja tarpeita. Joskus olemme ottaneet, ehkä tiedostamatta, malleja vanhempien parisuhteesta tai jostain muusta mallista, mutta niistä ei ole aina yhteistä ymmärrystä kumppanin kanssa. Pariterapiassa on mahdollisuus saada suurempaa yhteistä ymmärrystä sinuun, minuun ja parisuhteeseen.
Terapiatilanteessa ulkopuolisen läsnäolo saattaa auttaa suhteen uudenlaiseen käsittelyyn, niin että kumppanit voivat kokea tulevansa tasapuolisesti kuulluiksi. Erilaiset elämäntilanteen muutokset, pettymykset, teot ja laiminlyönnit asettavat haasteita parisuhteelle, jolloin olisi hyvä käsitellä muuttunutta tilannetta ja yhdessä määritellä missä ollaan ja miten lähdetään eteenpäin. Eron yhteydessäkin voi olla hyvä selvittää, mitä kaikkea suhteen loppuminen merkitsee ja miten ajatuksia voisi mahdollisesti suunnata uuteen.
Tunnekeskeinen pariterapia on hoitomalli, mikä keskittyy lujittamaan parin keskinäistä tunnesuhdetta ja lisäämään luottamusta ja turvallisuutta. Hoito etenee suunnitelmallisesti ja paria autetaan tunnistamaan ja pysäyttämään kielteisen vuorovaikutuksen kehiä. Terapiassa painotetaan tunteiden merkitystä muutoksen aikaansaamisessa. Paria autetaan saamaan korjaavia tunnekokemuksia toistensa kanssa. Tunnekeskeinen pariterapia on paljon tutkittu ja vaikuttavuudeltaan tehokas hoitomuoto.
Yhdessä arvioimme, 3-5 arviokäyntiä, tapaamisten tai terapian mahdollisuudet, tavoitteet ja tapaamisten tiheyden ja määrän. Kriisit ovat mahdollisuus johonkin uuteen!